Példakép

Minket is bolondnak néztek...

2014. március 20.

Április elsején Pécsen mutatkozunk be a Példaképekkel, hogy bebizonyítsuk: nem baj, ha bolondnak néznek, mert bármilyen hihetetlennek tűnő ötlet is lehet életképes és egy sikeres vállalkozás alapja. 

A pécsi roadshowt az egyetemen tatjuk, vendég előadónk Scheidler Balázs lesz, az egyik legnagyobb hazai sikersztori, a BalaBit alapítója, aki első kézből meséli el a pécsieknek, hogyan jutottak el 13 év alatt a veszprémi kollégiumi szobából a világsikerig.

peldakep_pecs1_640.png

A Példaképek közül bemutatkozik Lengvárszky Szabolcs, Major Attila, Somogyi Tibor, Borbély László, Csiszka Zsolt, Pethő Anikó, Hájas Róbert, Árnedás Csaba, Lakos Péter és Káldi Emese.

Szóval, ha érdekel, hogy miért is néztek minket bolondnak, vagy hogy miért jó biznisz a matek záróvizsga, ki az, aki már 12 évesen is milliókat keresett, vagy hogyan lehet webshopból 2 év alatt százmilliókat keresni, akkor gyere el, és lesd el a sikereinket!

A Példakép Roadshow pécsi állomására diákokat, ötletgazdákat, útkeresőket és vállalkozni vágyókat egyaránt hívunk. Olyan hazai sikertörténetek mutatkoznak be, amelyekből bárki inspirációt gyűjthet saját vállalkozása elindításához és fejlesztéséhez. 

Kulisszatitkok, belső infók és a valóság, ahogyan ritkán hallod.

Időpont: 2014. április 1., 17 óra

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem KTK B025-ös terem

Program:

17.00 - Rövid köszöntő

17.10 - Veszprémi garázsból a világsikerig - a BalaBit-sztori Scheidler Balázs alapítótól

17.35 - Nem kell feltalálnod a spanyolviaszt, hogy sikeres legyél! - Pódiumbeszélgetés 5 Példaképpel, Lengvárszky Szabolccsal, Major Attilával, Csiszka Zsolttal, Lakos Péterrel és Somogyi Tiborra. 

18.10 - Pécsi vállalkozói kezdeményezések bemutatkozása - Entrepreneurship Club of Pécs és Simonyi BEDC

18.30-tól - Networking. Mindenre válaszolunk!

 

Balázs és a BalaBit

A BalaBit 13 évvel ezelőtt indult egy veszprémi kollégiumi szobából, mára Magyarország vezető IT biztonsági szoftverfejlesztő vállalata és egyik legsikeresebb startupja. Termékei a magas jogosultságú felhasználók monitorozása, a napló menedzsment eszközök, valamint a proxy technológián alapuló tűzfalmegoldások piacán nemzetközi szinten is elismerésnek örvendenek. Innovatív technológiai megoldásaival a külső és belső fenyegetések megelőzésében, valamint az IT biztonsági és megfelelőségi előírások betartásában támogatja ügyfeleit.

Ma egymillió vállalati ügyfelük van, dolgoznak többek között a Facebooknak, a NASA-nak, de a Boeingnek is. Ma már 150-en dolgoznak a cégnél, a vállalat képviselettel rendelkezik Franciaországban, Németországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban, ügyfelei és viszonteladó partnerei valamennyi lakott kontinensen megtalálhatóak.

A BalaBit legnépszerűbb terméke a syslog-ng névre keresztelt nyílt forráskódú naplózó megoldás, melyet világszerte egymillió vállalat használ, ezáltal az egyik legsikeresebb magyar szoftverterméknek tekinthető.

A teljes mértékben magyar tulajdonú BalaBit rendkívül dinamikus nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban is felkerült a régió legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalatait rangsorba állító Deloitte Technology Fast 50 listára. Fejlesztési központja Budapesten található, de a vállalat egy K+F részleggel rendelkezik Veszprémben is, kutatási és oktatási együttműködést folytat a jelentősebb informatikai képzést nyújtó felsőoktatási intézményekkel. 

Referenciái között a teljesség igénye nélkül olyan nevek említhetők meg, mint a NASA, a Facebook, az Orange mobil szolgáltató, a Svenska Handelsbanken, az Air France, a Dubai Islamic Bank vagy a Boeing.

Scheidler Balázs a BalaBit IT Security egyik alapító tagja és meghatározó tulajdonosa, a vállalat fejlesztési igazgatója. Balázs a BalaBit világszerte elismert termékeinek ötletgazdája és a mai napig vezető fejlesztője. A nyílt forráskódú közösség egyik szaktekintélye, számos Linuxhoz köthető projekt kezdeményezője, nemzetközi konferenciák szívesen látott előadója. 2011-ben Scheidler Balázst az IVSZ Az év menedzsere az infokommunikációban díjazottjává választotta.

Scheidler Balázs Műszaki Informatikus Mérnökként szerzett diplomát 2000-ben a veszprémi Pannon Egyetemen. A diploma megszerzése után általa fejlesztett syslog-ng naplózó szoftver mára az iparág de-facto szabványává nőtte ki magát, amelyet világszerte közel 1 millió vállalat használ. Az IETF (Internet Engineering Task Force) naplózással kapcsolatos munkacsoportjának és a CEE Board (Common Event Expression Board), az Egyesült Államok kormányának tanácsadó testületének tagjaként aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek meghatározásában.

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása