Példakép

Orbán Előd - Zsűritag

2014. szeptember 02.

orban_elod.jpgOrbán Előd, az Enterprise Group ügyvezetője, informatikus, az emberközpontú vállalatirányítási módszertan elkötelezett híve

A 2008-as pénzügyi, gazdasági válság óta fokozottan tudjuk, hogy a társadalom egészségének szempontjából kulcsfontosságú a gazdaság szereplőinek, ezen belül a vállalkozóknak a felelőssége. Ők azok, akik leginkább felelnek a megváltozott világ kihívásaira, akik utat mutatnak, akik jelentős hatással vannak közvetlen és tágabb környezetükre, akik gondolkodásmódjukkal, hozzáállásukkal és tetteikkel – kevésbé, vagy nagyon tudatosan – meghatározzák a társadalom jelentős részének a jövőképét.

 

A vállalkozók azok, akik leginkább felelnek a megváltozott világ kihívásaira, akik utat mutatnak, akik gondolkodásmódjukkal, hozzáállásukkal és tetteikkel meghatározzák a társadalom jelentős részének a jövőképét.

De vajon mikor tekinthető valaki sikeresnek, mikor válik valódi példaképpé? Ha szenvedéllyel teszi azt, amit a szíve diktál? Vagy ha kiemelkedő munkabírása van, hiszen semmi nem jön könnyen az életben? Vagy ha kiváló a maga szakterületén? Vagy ha kellő fókusszal áll a dolgokhoz, és mindig azzal foglalkozik, ami a legfontosabb? Vagy ha kellő mértékben nyomul, hiszen igyekezet nélkül nincs eredmény? Vagy ha felismeri, hogy valójában szolgálni kell azt a területet, ahol dolgozik? Vagy ha kreatív, és tele van ötletekkel? Vagy kellő kitartással bír, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa?

Vagy ezek együttesen? Vagy csak egy sikeres ember egyszerűen a helyén van az életben?
Örömmel veszek részt a Példakép Alapítvány nemes küldetésének megvalósításában, közös jövőképünk – Példaképeken keresztül történő – formálásában.

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása