Példakép

Kollégiumi szobából a világsikerig: a BalaBit-sztori

2014. február 13.

Veszprémi garázsból indultak, ma egymillió vállalati ügyfelük van. Dolgoznak többek között a Facebooknak, a NASA-nak, de a Boeingnek is. Ahol csak ember él a Földön, ők ott vannak. 

Nem tudod, hogy mi a BalaBit???

A BalaBit IT Security Magyarország vezető IT biztonsági szoftverfejlesztő vállalata és egyik legsikeresebb startupja. Termékei a magas jogosultságú felhasználók monitorozása, a napló menedzsment eszközök, valamint a proxy technológián alapuló tűzfalmegoldások piacán nemzetközi szinten is elismerésnek örvendenek. Innovatív technológiai megoldásaival a külső és belső fenyegetések megelőzésében, valamint az IT biztonsági és megfelelőségi előírások betartásában támogatja ügyfeleit.

A teljes mértékben magyar tulajdonú BalaBit rendkívül dinamikus nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban is felkerült a régió legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalatait rangsorba állító Deloitte Technology Fast 50 listára. A vállalat képviselettel rendelkezik Franciaországban, Németországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban, ügyfelei és viszonteladó partnerei valamennyi lakott kontinensen megtalálhatóak.

A tizenhárom évvel ezelőtt veszprémi egyetemisták által garázscégként alapított vállalat ma 150 főt foglalkoztat. Fejlesztési központja Budapesten található, de a vállalat egy K+F részleggel rendelkezik Veszprémben is, kutatási és oktatási együttműködést folytat a jelentősebb informatikai képzést nyújtó felsőoktatási intézményekkel. A cég az informatikai biztonság területén belül a nagyvállalati szektorra fókuszál, ügyfélkörében a világ legkülönbözőbb országainak államigazgatási szervei, a Fortune 100-as listán jegyzett nemzetközi óriásvállalatok, pénzügyi és telekommunikációs szervezetek, űrkutatási intézetek, közösségi hálózatok és stratégiai fontosságú ipari létesítmények is megtalálhatók.

Referenciái között a teljesség igénye nélkül olyan nevek említhetők meg, mint a NASA, a Facebook, az Orange mobil szolgáltató, a Svenska Handelsbanken, az Air France, a Dubai Islamic Bank vagy a Boeing. A vállalat legnépszerűbb terméke a syslog-ng névre keresztelt nyílt forráskódú naplózó megoldás, melyet világszerte egymillió vállalat használ, ezáltal az egyik legsikeresebb magyar szoftverterméknek tekinthető.

Na ugye, hogy lehet vidékről is!

Scheidler Balázs a BalaBit IT Security egyik alapító tagja és meghatározó tulajdonosa, a vállalat fejlesztési igazgatója. Balázs a BalaBit világszerte elismert termékeinek ötletgazdája és a mai napig vezető fejlesztője. A nyílt forráskódú közösség egyik szaktekintélye, számos Linuxhoz köthető projekt kezdeményezője, nemzetközi konferenciák szívesen látott előadója. 2011-ben Scheidler Balázst az IVSZ Az év menedzsere az infokommunikációban díjazottjává választotta.

Scheidler Balázs Műszaki Informatikus Mérnökként szerzett diplomát 2000-ben a veszprémi Pannon Egyetemen. A diploma megszerzése után általa fejlesztett syslog-ng naplózó szoftver mára az iparág de-facto szabványává nőtte ki magát, amelyet világszerte közel 1 millió vállalat használ. Az IETF (Internet Engineering Task Force) naplózással kapcsolatos munkacsoportjának és a CEE Board (Common Event Expression Board), az Egyesült Államok kormányának tanácsadó testületének tagjaként aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek meghatározásában.

Györkő Zoltán (1976) a BalaBit IT Security egyik társalapítója és meghatározó tulajdonosa, a vállalat ügyvezető igazgatója. Zoltán az ügyvezetői teendők ellátása mellett a vállalat kereskedelmi és marketing tevékenységeinek irányításával foglalkozik és aktívan részt vesz a termékekkel kapcsolatos fejlesztések stratégiai irányvonalának meghatározásában is.

Györkő Zoltán Műszaki Informatikus Mérnökként szerzett diplomát 2000-ben a veszprémi Pannon Egyetemen. A cég megalakulása után kezdetben rendszermérnökként, projekt menedzserként, majd üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott a BalaBitnél. Emellett 3 éven keresztül vezetője volt a Linux Felhasználók Magyarországi Egyesületének (Hungarian Linux User Group). Irányítása alatt épült ki a BalaBit jelenlegi globális partnerkapcsolati rendszere, valamint kereskedelmi és marketing hálózata. A vállalat 30 országban, több mint 80 partnerén keresztül van jelen.

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása