Példakép

EXIM Példakép különdíjas: Belegrai Péter

2014. január 18.

A Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. felajánlásában Export Mentor, Exporttámogatási Különdíj az exportcélú tevékenységek bővítéséhez kapcsolódó banki és biztosítói szolgáltatások igénybevételére szóló Példakép különdíjat Belegrai Péter, a MOTE Kft. tulajdonosa kapta.

48.jpg

Mindig két lépéssel a versenytársak előtt jár, és nem ismer lehetetlent. Okosan és megfontoltan építette fel alumíniumipari vállalkozását, a kis családi cégből Székesfehérvár egyik meghatározó gyártója lett. Ha körbenézünk a lakásunkban, vélhetően találunk olyat, amit Péter gyártott.

Évekig értékesítési vezetőként dolgozott, ekkor találkozott a cége elődjével, azt olvasztotta bele a szülei családi vállalkozásába. Folyamatosan kereste a lehetőségeket, nemzetközi inspirációk hatására végül 2006-ban döntött úgy, hogy a cég fő irányvonala az alumínium bútortermék lesz. Ma már a termékeik 30-40%-a exportra megy, bővült a termékpaletta is: beszállítanak gépipari, energetikai és autóipari cégeknek is, többek között luxusautókba kerülnek a náluk gyártott alkatrészek. Egy-két évvel ezelőtt még ő sem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eljut idáig.

„Ha egyszer elkezdünk menni egy úton, nem lehet félúton visszafordulni vagy megállni. Mindig el lehet érni a kitűzött célt, csak hinni kell magadban.”

Péter a legjobb akar lenni, én mindenkit biztat, hogy ha van egy jó ötlete és elég kitartása, akkor vágjon bele. „Ha mi nem csináljuk meg, majd más megcsinálja helyettünk.”

Gratulálunk Péter!

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása