Példakép

Az inspirációt azért kapjuk, hogy továbbadjuk

2014. január 20.

Papp István, a Microsoft Magyarország vezetőjének vendégposztja

Papp Istvan.jpgIdén – pedig még csak január van:-) – nagy megtiszteltetésben volt részem. A Példakép Gála egyik támogatójaként én is méltathattam, promotálhattam az Év Példaképe választást, amelynek keretében a szavazók egy – önmagában is rangot jelentő – 50-es „short listről” választhatták ki az év fiatal vállalkozóját.

Szívesen tettem. Egyrészt azért, mert személyes tapasztalatom van arról, hogy a példaképek milyen fontosak az életben, másrészt pedig azért, mert egy olyan globális márka helyi vezetője vagyok, amelyet a vállalkozói szemlélet, egyfajta „civil kurázsi” tett naggyá.

Persze arra, hogy mitől lesz valaki példakép, sokféle válasz adható. Nekem a példakép az, aki nemcsak az induláshoz ad inspirációt, hanem a kishitűség pillanataiban is. Azt hiszem, mindannyian ismerjük ezeket a pillanatokat, amikor elbizonytalanodunk és közel kerülünk ahhoz, hogy feladjuk, amibe belevágtunk. Amikor elkezdjük magunknak megmagyarázni, hogy eleve önbecsapás volt az egész, és – ahogy mondani szokás – „túl nagy fába vágtuk a fejszénket”. 

_59X0311 másolat.jpg

Van egy mondás, amelyet – látom a facebookon – mostanában sokan idéznek, de azt hiszem, csak kevesen tudják, hogy kitől is származik. Pedig, ha tudnák, talán még nagyobb értéket tulajdonítanának neki.

„If your dreams do not scare you, they are not big enough” – így hangzik ez az idézet. Ezt a mondatot egy Ellen Johnson-Sirleaf nevű okos és bátor asszony fogalmazta meg és ezt a mondatot az egész élete igazolta-igazolja. Ő ugyanis Afrika első női elnöke, aki nem mellesleg Nobel-békedíjra is érdemessé vált azáltal, hogy az álmait valóra váltotta.

Nekem ez a híres mondat árulja el a legtöbbet arról, mért fontosak a példaképek az életünkben. Ők azok, akiknek a története segít, hogy abból a bizonyos ijedtségből energia legyen, teremtő erő – az álomból pedig valóság.

Az Év Példaképe választás olyan emberekről szól, akik nem ijedtek meg a saját álmaiktól. Erőt merítettek mások sikertörténeteiből, hogy elérjék a saját céljaikat. És most a saját történeteiket „kínálják fel”, hogy abból erőt merítsenek mások is.

_59X0962 másolat.jpg

Köszönjük a Microsoft támogatását!

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása