Példakép

Az elérhető sikert ígérik a példaképek

2014. január 23.

Bodon Ildikó, a UPC Business Vállalati Szolgáltatások üzletág vezetőjének vendégposztja

Bodon_Ildikó2.jpgGyakran találkozom azzal a keserű vélekedéssel, hogy a körülmények nem teszik lehetővé a vágyott eredmények elérését. A csalódott embereknek vagy cégeknek sokszor már nincs honnan erőt meríteniük, hogy a buktatókon átlendüljenek. Kétségtelen, hogy a pillanatnyi történéseket előtérbe helyező, felpörgött információözönben kevéssé vétetik magukat észre az igazi sikertörténetek. 

Nekünk, akik munkatársaimmal nap, mint nap azon dolgozunk, hogy kisebb-nagyobb és gyakran csak éppen elinduló vállalkozásokat üzleti partnerként, újító megoldásokkal tényleges sikerhez segítsünk, különösen fontos, hogy a vállalkozók valódi példaképekre figyelhessenek fel maguk körül. Olyanokra, akik óhatatlanul is arra késztetnek, hogy szembenézzünk önmagunkkal. Akik elhivatottságukkal, céltudatosságukkal, kitartásukkal mindannyiunkat képesek elérhetetlennek tetsző célok követésére sarkallni. Akik olyan vízió birtokosai és elkötelezettjei, amely semmissé teszi a minduntalan felbukkanó akadályokat. 

Példaképek, akik az elérhető siker lehetőségét mutatják fel és ígérik mindannyiunk számára.

Evpeldakepe.jpg

Ezért is vagyok őszintén hálás az Év Példaképe Díj kitalálóinak és megalapítóinak. Ők hasonló elszántsággal formálták valósággá saját látomásukat, hogy olyan köztünk élő hősöket mutathassanak be, akik sikerének mindannyian vita nélkül együtt tudunk örülni.

Pedig egyáltalán nem kézenfekvő, hogy a munka, a vállalkozó szellem és az eredményesség olyan hívószavak legyenek, amelyekre akár több tízezren felkapják a fejüket. Pláne, hogy élcelődéstől vagy irigykedéstől mentesen, szavazatukkal is kifejezik elismerésüket. Néhány évtizeddel ezelőtt még a lesajnált zöldséges Mercissel, a mohó időszakos lángossütővel, majd később az esetlen makkos cipős menedzserrel vagy a bizonytalan forrásból hirtelen meggazdagodó mágnással azonosította a közvélemény a vállalkozókat. Talán most kerülhet a „vállalkozó” fogalmának igazi jelentése a helyére, a tömegek gondolkodásában is.

A Példakép Alapítvány kezdeményezésének különleges érdeme, hogy olyan fiatal magyar vállalkozókat kutat fel és mutat be, akik egy-egy kisebb vállalkozás vezetőiként sem csupán saját boldogulásukat tekintik céljuknak, hanem egy nagyobb közösség számára igyekeznek hasznosítani energiáikat. És ennek érdekében bátran vállalják a kockázatokat. Az entrepreneur teremtő akaraterejének ez a megnyilvánulása sokaknak szolgálhat ösztönzésül saját álmai beteljesítéséhez. 

Örülök, hogy az Év Példaképe Díj fő támogatójaként mi is partnerek lehetünk ebben a sikerben.

LetohaTamasPeldakep_1.jpg

Köszönjük a UPC Businessnek, hogy kezdeményezésünk mellé állt, és elkötelezetten támogatja a fiatal vállalkozókat.

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása