Példakép

Krisán Lászó - Zsűritag

2015. december 15.

krisan_laszlo_zsuritag.jpgA Széchenyi Kártya Program koordinálásáért felelős KAVOSZ Zrt., valamint a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, a VOSZ Kereskedelmi Szekciójának elnöke, a Budapesti Gazdasági főiskola címzetes főiskolai docense, az MKIK elnökségi tagja és az Európai Uniós kollégium elnöke, valamint a VOSZ ügyvezető társelnöke, de mindenekelőtt a mikro-kis és középvállalkozások támogatásának, patronálásának elkötelezett híve.

Mindig hittem abban, hogy az ösztönzés belülről fakad.  A valódi motivációt magából meríti az ember. Ahhoz, hogy a kis „motivációs magok” – amelyek mindenkiben ott vannak – termővé váljanak, első sorban példamutatás kell.

A példaképek fontosak abban, milyen utakat látunk magunk előtt, mivel szeretnénk azonosulni. Az ilyen példaképek sokat segíthetnek abban, hogy ne add fel az álmaidat, mert ott van előtted valaki, aki megvalósította a sajátját.

Megtisztelő és izgalmas, egyben rendkívül felelősségteljes feladat részt venni példaképek kiválasztásában. Minden egyes cég mögött létezik egy álom, az álom mögött egy ember. Értékelésünk pedig rólunk is árulkodik, hiszen mikor véleményt alkotunk, egyben szembesülünk is: a saját álmainkkal, a saját személyes történetünkkel. Mindezt úgy, hogy a sztori most nem rólunk szól, hanem azokról, akik pályafutásukkal, munkájukkal példaképek lehetnek. Olyan példaképek, akik itt dolgoznak köztünk, akik a hétköznapok főszereplői. A példaképek fontosak abban, milyen utakat látunk magunk előtt, mivel szeretnénk azonosulni. Az ilyen példaképek sokat segíthetnek abban, hogy ne add fel az álmaidat, mert ott van előtted valaki, aki megvalósította a sajátját.

Fontosak ők, hiszen tanulhatunk általuk, márpedig a legértékesebb dolog a tudás, ami a fejlődés záloga.

 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása