Példakép

Wéber Tibor Rudolf erdélyi vállalkozó lett az Év Példaképe 2016-ban

2017. január 21.

Wéber Tibor Rudolf erdélyi vállalkozó kapta a 2016-os Év Példaképe Fődíjat a Példakép Alapítvány által életre hívott vállalkozói pályázaton, melyet idén határon túli fiatal magyar vállalkozók számára hirdettek meg. A fődíjat Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, dr. Balog Ádám, a fődíjat támogató MKB Bank Zrt. vezérigazgatója, és Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója adta át a nyertes vállalkozónak.

az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_01.jpg

az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_03.jpgAz Év Példaképe, Wéber Tibor Rudolf, a Weberbau Kft. vezetője azért alapította építőipari vállalkozását, hogy megfizethető, ám magas minőségű építészeti megoldásokat kínáljon a hozzá fordulók számára. Tevékenységi körük a garázsfelújításoktól, irodaházak építésén keresztül a város restaurációs munkálatainak ellátásáig terjed, de emellett egy típusház-építési programot is működtetnek. Ez utóbbi keretében négy családi ház változatot kínálnak vevőiknek, ezáltal téve egyszerűbbé az új otthon megteremtésének folyamatát. A minőségi munkának köszönhetően a Weberbau az értékteremtő, élményközpontú építkezés képviselőjeként él a köztudatban.

Potápi Árpád János elmondta, a 2016-os év a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve volt. Hangsúlyozta, a Példakép Alapítvány idei 30 külhoni magyar fiatal Példaképének munkája és életútja egyértelműen megmutatja számunkra, hogy a szülőföld termékeny talaj, hiszen olyan fiatal magyar vállalkozók élnek és dolgoznak határainkon túl is, akik szülőföldjükön szeretnének boldogulni.

az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_04.jpgDr. Balog Ádám, a fődíjat támogató MKB Bank Zrt. vezérigazgatója a díjátadón elmondta: „Büszke vagyok, hogy az MKB Bank támogatóként lehet ma jelen, hiszen filozófiánk és világnézetünk teljes egészében egybevág az alapítványéval – nevezetesen, hogy a tehetséges és tettre kész fiatalok számára megismerhetővé tegyük és közelebb hozzuk a követhető, követendő mintákat.”


az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_05.jpgValentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója beszédében kiemelte, hogy az alapítvány egyik legfontosabb célja vált valóra azáltal, hogy a magyar sikertörténeteket már nemcsak  Magyarország határain belül, a magyarországi fiatal vállalkozók, hanem a Kárpát-medence minden magyarja között keresték.az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_07.jpgAz Év Példaképe díjátadó gálaesten több különdíj is gazdára talált. A Magyar Nemzeti Bank különdíját Pillich-Wright Gyöngyvér, az erdélyi Bridge Language Study House Egyesület vezetője kapta. A HEINEKEN Hungária az általa felajánlott Fenntarthatósági különdíjat Keszeli Ákosnak, az ATACH.NET felvidéki informatikai vállalkozás alapítójának adta át.

 

Aaz_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_08.jpg Példakép Alapítvány különdíját Esztány István erdélyi táskatervező, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Csikós Árpád vajdasági biokertész kapta.

Az országos népszerűséggel és több milliós díjazással járó pályázatot 2013-ban indította el a Példakép Alapítvány, így immár negyedjére hirdették ki az Év Példaképét. A Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak. Az idei év különlegessége, hogy a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett ’2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve’ programhoz csatlakozva a pályázaton kizárólag határon túli fiatal magyar vállalkozók vehettek részt.

az_ev_peldakepe_2016_dijatado_galaest_10.jpg

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása