Példakép

Az Év Példaképe: Dr. Letoha Tamás

2014. január 18.

Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvos, a Pharmacoidea Kft. tulajdonosa lett az Év Példaképe. A díjat Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke, és Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója, egyben a díj támogatója adta át a nyertesnek.

Evpeldakepe.jpg

Tamás gyógyíthatatlan betegségekre keresi az ellenszert, kutatóorvosként a világ legnagyobb gyógyszercégei számára végez génterápiás vizsgálatokat. Saját fejlesztési eredménye egy olyan természetes hatóanyag, mely segít megelőzni az Alzheimer-kórt. Mindig is volt benne küldetéstudat, hogy valami olyat alkosson, ami az emberiség javát szolgálja. Közgazdásznak tanult, később mégis váltott, és elvégezte az orvosi egyetemet Szegeden. Legfőbb célja, hogy jelenleg gyógyíthatatlan betegségekre fejlesszen ki ellenszert. Kutatásai révén olyan hatóanyagot talált, ami képes az Alzheimer-kór kialakulását megakadályozni.

LetohaTamasPeldakep.jpg

Cége, a Pharmacoidea Kft. gyógyszer- és funkcionális élelmiszerfejlesztésre szakosodott. Egyik eredményük a Mentalfitol termékcsalád, az általuk fejlesztett, természetes növényi eredetű hatóanyagokat alapvető élelmiszerekben teszik elérhetővé. Ezek fogyasztása segíti megelőzni az Alzheimer-kórt, a Parkinson-kórt vagy a cukorbetegséget. Jelenleg a génterápia forradalmasításán dolgozik a világ legnagyobb gyógyszergyáraival együtt. 

Gratulálunk Tamás! Viseld büszkén a címet! 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása