Példakép

Sméja Miklós lett az Év Példaképe 2015-ben

2016. január 16.

Sméja Miklós kapta a 2015-ös Év Példaképe Fődíjat a Példakép Alapítvány által életre hívott vállalkozói pályázaton. Az Év Példaképe Közönségdíjas vállalkozó Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? ügyvezetője lett.

A fődíjat és a közönségdíjat Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója adta át a nyertes fiatal magyar vállalkozóknak.

Az Év Példaképe, Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezetője a márkaszervizekben zajló folyamatok reformját tűzte ki célul, csapatával azon dolgozik, hogy az autószervizekben digitalizálják a munkafelvételt. Olyan szoftvereket és hardvereket fejlesztenek, amelyek segítik az autók állapotának pontos felmérését, részletes elemzéseken alapuló kimutatásaik pedig lehetővé teszik, hogy az autótulajdonosok a legszakszerűbb beavatkozásokat a legmegfelelőbb pillanatban vehessék igénybe, s így a gépkocsik állapota a vásárlás után még hosszú évekig változatlan is maradhasson. Ezen a területen ez a vállalkozás az első Európában, rengeteg pénzt áldoznak kutatásra és fejlesztésre.

A közönségdíjat Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője, a Hosszúlépés. Járunk? városi séták megálmodója kapta. A Hosszúlépés elsősorban tematikus városi sétákat és játékokat szervez Budapesten, 2013 tavasza óta mind a közönségük nagyságában, mind a séták számában piacvezetők lettek ezen a területen. Feleségével kezdetektől együtt dolgoznak a cégben, mára kettejük tulajdonában áll a Kft., így családi vállalkozásként működnek.

peldakep_dijatado_gala_2016_09.jpgKun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese, az Év Példaképe Fődíj 2015 fővédnöke szerint Magyarország jövőjének zálogát a tehetséges, rátermett fiatal vállalkozók jelentik. A Magyar Nemzeti Kereskedőház küldetése, hogy elősegítse a hazai kis- és középvállalkozók exporttevékenységének bővítését, épp ezért fontosnak tartja, hogy védnöki szerepet vállaltak az Év Példaképe díj kapcsán, hiszen ez egy olyan elismerésre méltó kezdeményezés, amely évről-évre díjazza azokat az ígéretes fiatal vállalkozókat, akik példaként állhatnak és motivációt jelenthetnek a következő generációk számára.

Az Év Példaképe díjátadó gálaesten több különdíj is gazdára talált. A Magyar Nemzeti Bank különdíját, a 2015-ös év legszebb magyar érméjének választott Vizsolyi Biblia aranyérmet Molnár Gábor, az Unisignal Kft. tulajdonosa kapta.

A KAVOSZ Zrt. különdíját, vagyis a KAVOSZ Zrt. felületein bemutatkozási és tájékoztatási lehetőséget, illetve a KAVOSZ Zrt. szakmai rendezvénysorozatán való részvételi lehetőséget, Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonosa és vezetője kapta.

A Clarus Szoftver Kft. különdíját, a Clarus Vállalatirányítási rendszert Pinczés Marianna, a Corn Oil Press Kft. tulajdonos ügyvezetője vette át.

Az evopro az általa felajánlott 500 ezer forintos különdíjat Varga Balázsnak, a MechatroMotive Kft. ügyvezetőjének nyújtotta át.

Az országos népszerűséggel és milliós díjazással járó pályázatot 2013-ban indította el a Példakép Alapítvány, így immár harmadjára hirdették ki az Év Példaképét. A Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.

Az Év Példaképe Fődíj fővédnöke a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Az Év Példaképe Közönségdíj támogatója a HEINEKEN Hungária Zrt.

A Példakép Alapítvány fő támogatói a Magyar Nemzeti Bank, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., a UPC Business, a HungaroControl Zrt. és az evopro. Kiemelt médiapartnere a Forbes és a Blog.hu. A közönségszavazás technikai hátterét az Inda biztosította.

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása