Példakép

Példaképekre mindenhol szükség van- Nagykanizsán is!

2014. szeptember 16.

Folytatódik a tavasszal megkezdett Példakép Roadshow, ezúttal Nagykanizsán!

Gyere el szeptember 18-án csütörtökön 10:00 órakor Nagykanizsára, a Medgyaszay Házba, hallgass meg és beszélgess 5 olyan sikeres, fiatal, magyar vállalkozóval, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, gondolataikat a vállalkozás indításával és működtetésével kapcsolatban.

Egy kis ízelítő abból, hogy kikkel ismerkedhetsz meg:

Somogyi_Tibor.jpgSomogyi Tibor - Tulajdonos, ötletgazda – Easymaths Kft.
21 évesen forradalmasította a felsőoktatásban a matematikaoktatást, sokan köszönhetik neki, hogy nem kellett pótvizsgázniuk, bár maga is korrepetálásra szorult annak idején. Videós segédanyagokkal lett a statisztika tantárgytól rettegő egyetemisták mentőangyala – sikeres vállalkozó, aki mindig is tudta, hogy saját maga lesz szerencséjének kovácsa. Egy éjszaka jutott eszébe, hogy videós formában még a matek is eladható lehet: azonnal felkelt és hajnalig számolgatott. Ma már valósággal tüntetnek a diákok, ha egy-egy kurzus még nincs fent a kínálatban.

 

Lakos_Peter.jpgLakos Péter - e-kereskedő – eOptika Kft.
Egészen fiatal kora óta foglalkoztatta az informatika, később pedig annak gazdasági vetülete is. Így kötött ki e-business szakterületen Lakos Péter. Cégtársával együtt vonzó célpiacot talált, és azóta is tudatosan építi, fejleszti kontaktlencse webboltját, az eOptika.hu-t, ami a maga kategóriájában mostanra már az ország egyik legnagyobbja. Már gimnáziumban elhatározta, hogy szeretne valami maradandót alkotni az internet világában. Álmuk, hogy egy hazai központú, több milliárd forintos forgalmú „kis kelet-európai multi” céget építsenek fel a következő 5 évben. 

 

CSiszka_Zsolt_0386.jpgCsiszka Zsolt - Ügyvezető – Síküveg Kft.
A győri síküvegfeldolgozó, aki bebizonyította, hogy olyan piacra is be lehet törni, ahol már leosztottak minden lapot. Már az egyetem alatt is vállalkozott, bélyeggyűjteményeket vásárolt fel, farmernadrágokat árult, játéktermet csinált egy garázsban és fesztiválokat szervezett. Az üveg véletlenül jött az életébe, az elején ő sem gondolta, hogy ez ilyen komoly lesz. Ma már 25-en vannak a cégnél, 160 megrendelővel dolgozik. Sose áll meg, 12 óránál kevesebbet sose dolgozik.

 


Hajas_Robert.jpgHájas Róbert - Ügyvezető, közlekedésmérnök - HRS-Traffic Kft.
Gyermekkorától megszállott és elhivatott rajongója a közlekedésnek, mindig is tudta, hogy felnőttként ebben fog kiteljesedni. Cége, a HRS-Traffic vasúti kézi jelzőlámpákat gyárt, az országban ma már minden bakter ezt használja. Kezdetben éjszakánként dolgoztak, hogy kifejlesszék és legyártsák a termékeket, a vállalkozáshoz szükséges forrást ösztöndíjon elnyert pénzből rakta össze. Sikerüket a szakértelmüknek, a pontosságnak és a gyorsaságnak köszönhetik. A balkáni országok felé szeretne terjeszkedni. Büszke roma származására, szeretné megmutatni a társadalomnak, hogy a romák között is van “kakukktojás".

 

Rajnai_Richard.jpgRajnai Richárd – Alapító, tulajdonos - a Kötéltechnika Kft.
28 évesen vette át édesanyja cégét, amit négy év alatt nemcsak, hogy feltámasztott, de itthon piacvezető szerepe lett a Kötéltechnikának. Most Európát vette célba, és ha az is megvan, jöhet egy újabb merész vállalkozás. Mikor elvégezte a pénzügy szakot, döntenie kellett: bróker legyen vagy építsen egy jobbat a meglévő cégből. Ő inkább az utóbbit választotta. 2009-ben vette át a vállalkozást, a legelején teljesen egyedül csinált mindent: kézzel készítette a köteleket és a hálókat, amit aztán ő is szerelt fel. Célja az európai terjeszkedés, egy spanyol cégel közösen alapítanak gyárat.

Időpont: 2014.szeptember 18. 10:00
Helyszín: Medgyaszay Ház (8800 Nagykanizsa, Sugár u. 5.).

 

 

komment komment

Kommentek

süti beállítások módosítása